Η Ελένη Τεζαψίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, σε μια οικογένεια κοσμηματοπωλών με επιχειρηματική παρουσία από το 1930. Η αίσθηση της κοσμηματοποιΐας διαμορφώθηκε από τη Μεγάλη Ελληνική Παράδοση σε συνδυασμό με τη ζωντανή αίσθηση της μοντέρνας πινελιάς που απέκτησε μέσω των σπουδών και της εκτεταμένης εργασιακής εμπειρίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία. Ακαδημαϊκά, είναι η πιο εξειδικευμένη εν ενεργεία γεμολόγος στην Ελλάδα, με επιστημονικό προφίλ που περιλαμβάνει εθνικό πτυχίο από το Ηνωμένο Βασίλειο και πιστοποιήσεις σεμιναρίων του διεθνώς αναγνωρισμένου Γεμμολογικού Ινστιτούτου της Αμερικής , GIA, σε πολλά θέματα (μεταξύ άλλων, Διαμάντια, Μαργαριτάρια και Σχέδιο Κοσμήματος).

Η συλλογή χειροποίητου κοσμήματος με την υπογραφή ΤΕΖΟΡΟ, είναι μία από τις πιο γνωστές επιλογές κοσμημάτων στην Ελλάδα. Για να φτάσει σε μια διεθνή πελατεία και να λάβει αναγνωρίσεις με κύρος για την πρωτοτυπία των σχεδίων, έχουν δημιουργηθεί πολλαπλές συνεργασίες με οργανισμούς που δράστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς. Η Ελένη, είτε εργάζεται για ένα προσωπικό κομμάτι κάποιου διάσημου για μια διεθνή κινηματογραφική πρεμιέρα είτε για τη δημιουργία ενός εμβληματικού λογότυπου για ένα έργο των Ηνωμένων Εθνών που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση για φιλανθρωπικούς σκοπούς, φροντίζει η επιμέλεια της να είναι απαράμιλλη.

Πιο πρόσφατα, η TEZORO ήταν ο αποδέκτης του βραβείου Silver Design Award 2017 της Ακαδημίας Διεθνούς Σχεδιασμού στο περίφημο A Design Award & Competition που διοργανώθηκε στην Ιταλία για το μοντέρνο και ρομαντικό εννοιολογικό της δαχτυλίδι με τίτλο "Νοσταλγία", το οποίο εκδηλώνει τη λαχτάρα δύο εραστών να συναντηθούν , ενώ είναι χώρια.

Ενώ η Τεζαψίδου δεν διστάζει να βυθιστεί σε προσωπικά θέματα και αφηγήσεις μέσω των δημιουργιών της, αισθάνεται μεγαλύτερη πρόκληση από τον δημιουργικό λόγο που προκύπτει από ένα στοχαστικό συσσωμάτωμα συντηρητικού και νεωτεριστικού σχεδιασμού. Τα στοιχεία του Βυζαντίου και της Αναγέννησης έρχονται σε αντιπαράθεση με φρέσκιες έννοιες που σήμερα επικρατούν στην τέχνη, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακόμη και στην ηλεκτρονική εμπειρία, όλα για να δημιουργήσουν αντικείμενα εκπληκτικής ομορφιάς.

Τα πολυάριθμα χρόνια της ως εκπαιδευτικός στον τομέα του χειροποίητου κοσμήματος ( διδάσκει από το 2000) σε ένα πλήθος εθνικών προγραμμάτων και προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από την Ευρώπη, της έδωσαν μια συγκεκριμένη κατανόηση του ελληνικού στυλ και της μοναδικής θέσης του στην παγκόσμια αγορά. Λόγω του πάθους της να αντικατοπτρίζει έξυπνα αυτή τη βιομηχανία, συμμετείχε ενεργά στη Συντεχνία Χρυσοχόων Αργυροχόων Θεσσαλονίκης, έχοντας εκλεγεί πρόεδρος επί σειρά ετών , αντιπροσωπεύοντας υπερήφανα τον τομέα της σε εκθέσεις παγκόσμιου ενδιαφέροντος, όπως η KOSMIMA.

Σήμερα μπορείτε να τη βρείτε στην πολυτελή μπουτίκ κοσμημάτων με έδρα τη Θεσσαλονίκη όπου παρέχει υπηρεσίες χονδρικής πώλησης σε επιλεγμένες σύγχρονες γκαλερί και αξιόπιστους συνεργάτες που θα κρατήσουν ανέπαφη την ποιότητα της μάρκας TEZORO: η εξατομικευμένη ποιότητα είναι ύψιστης σημασίας ..

Κάθε προϊόν της ΤΕΖΟΡΟ περιλαμβάνει μια αντανάκλαση των τεχνικών του παρελθόντος που έχει αποκτήσει η Ελένη , του οραματιστικού παιχνιδιού του μέλλοντος και των ρεαλιστικών πτυχών της σημερινής κατάστασής μας.